Oooch, no copa má tůdleto zase znamenat? VT 3.0

Vegetariánský tataráček verze 3.0.

Protože od léta, kdy jsem tuhle dobrotu vymyslel, píšete a voláte ze všech koutů Česka ve dne v noci o přesný recept, dovolil jsem si vylepšit již chuťově naprosto mňamózní verzi 2.0 ještě o mletou červenou papriku.

Zkusil jsem ve verzi 3.0 navíc nově přidat asi 5 pekanových ořechů ale určitě nejsou nutné.

Suroviny mnou již mnohokrát úspěšně použité najdete na fotce níže. Se salátkem úplně bezkonkurenčně skvělá chuťově meditativní kombinace.

Postup pro 1 porci:

Větší hrst směsi jader ořechů mixujete tyčovým mixérem s:

  • 3-4 sušená rajčata a všemi ingrediencemi níže. Pokud nemáte sušená rajčata naložená již přímo v oleji jako já dnes, namočte si je předem do vody ať změknou
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • pepř
  • cmrndnout odhadem 3 polévkové lžíce tekutého zlata, tedy oliváče v top kvalitě
  • sůl může být a nemusí, sušená rajčata bývají slaná dost
  • nově přidána i zmíněná červená mletá paprika, špetka
  • lze namazat na topinku, tousty, ale vyzkoušeno s úspěchem i na tagliatelle, pappardelle

Volitelně by šlo přidat chilli, poprvé jsem dával mírně pálivou harísu, podruhé a potřetí již ne stačil dnes pepř a paprika pro chuť, barvu i zábavu.

To vám je samostatně i na topince taková dobrota, že i alkohol k takové dobrotě by byla svým způsobem svatokrádež.

Zde suroviny ještě obrazem:

Vegetariánská verze tataráčku skutečně uspokojí gurmánský aspekt božství v nás. 🙏 Pochutnáte si.

Komentáře